museduc banner

Το δρώμενο δημιουργήθηκε με/για μαθητές Γ’ γυμνασίου και μαθητές λυκείου. Έχει διαμορφωθεί επίσης σε αυτόνομη θεατρική παράσταση, σε κείμενο και διαλόγους του Γιάννη Καλλινικάκη και σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Γρόζου και παρουσιάστηκε στις 16 Μαΐου 2013 ως συμμετοχή στον εορτασμό των Ελευθερίων, στο Θρακικό Ωδείο Κοµοτηνής, στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΧΕΝ Κομοτηνής σε σύμπραξη των στελεχών της Δράσης 4 του Προγράμματος με θέμα «Επενδύοντας στη μόρφωση και την ισχυροποίηση της συμβολής της γυναίκας».
Το δρώμενο αυτό είναι μια προσπάθεια μεταφοράς του έργου του Ευριπίδη (το οποίο διδάσκεται στην Γ΄ γυμνασίου) στα σύγχρονα δεδομένα, με παράλληλη ένταξη σε αυτό βασικών αξιών που αποτελούν και στόχους της Δράσης, όπως η ανάπτυξη φιλικών δεσμών, η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη, και η αξία της μόρφωσης. Κάθε πράξη της παράστασης, ανοίγει  με την ανάγνωση ενός κατάλληλα επιλεγμένου ποιήματος μιας από τέσσερις νέες ποιήτριες, της Σοφίας Κολοτούρου, της Μαρίας Τσολιά, της Νίκης Παυλίδου και της Κλαίρης Τράκα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Θρακικού Ωδείου, η εκδήλωση έκλεισε με ομιλίες, δύο νέων γυναικών απόφοιτων τμημάτων των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό και τους μαθητές τις εμπειρίες και τις ιδέες τους αναφορικά με την επιλογή τους να σπουδάσουν και να ακολουθήσουν τις επιλογές ζωής που ανοίγει ο δρόμος μιας επιστήμης.
Η παράσταση  "Ένα  Ταξίδι για την Ελένη" δόθηκε επίσης και στις 15.6.2013 στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της  Διημερίδας "Κοινωνική εργασία στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στην κοινωνική εργασία την εποχή της κρίσης". Συνόδευσε την εισήγηση των στελεχών της Δράσης, Δέσποινας Κουρτίδου και Γιάννη Καλλινικάκη  "Στο σπίτι του σιδηρουργού δεν μιλούν για ποίηση". (Η διημερίδα είχε συντονιστή τον  κ. Γιώργο Μόσχο,  Συνήγορο του παιδιού, και οργανώθηκε από το ΠΜΣ "Κοινωνική πολιτική και Κοινωνική εργασία" και το Εργαστήριο Κοινωνικής Κοινοτικής Εργασίας και Συμβουλευτικής του ΔΠΘ).

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK