museduc banner

Ένα από τα αίτια της χαμηλής επίδοσης των παιδιών της Μειονότητας είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια και τα αναλυτικά προγράμματα είναι φτιαγμένα για παιδιά που έχουν μητρική γλώσσα την ελληνική. Αυτό δημιουργεί μεγάλο κενό γνώσης για τους μαθητές της Μειονότητας και αξεπέραστη δυσκολία για τους εκπαιδευτικούς. Βασικό έργο του Προγράμματος «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» ήταν η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος με τη δημιουργία:

  • Νέων σχολικών βιβλίων και διδακτικών υλικών κατάλληλων για αλλόγλωσσους μαθητές
  • Υποστηρικτικών εκπαιδευτικών υλικών, που απευθύνονται στα παιδιά της Μειονότητας και έχουν στόχο να διευκολύνουν το έργο του σχολείου και να ενισχύσουν την ελληνομάθεια.
  • Επιμορφωτικού υλικού που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και έχει στόχο να τους εξοικειώσει με τις αρχές και τη λογική των νέων βιβλίων και να ενισχύσει τις παιδαγωγικές τους δεξιότητες για το περιβάλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης.
ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK