museduc banner

Μια από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» στο ξεκίνημά του το 1997 ήταν η απουσία έγκυρων και επίσημων δεδομένων σχετικά με βασικές παραμέτρους της εκπαίδευσης της μειονότητας, όπως για παράδειγμα το ποσοστό συμμετοχής στο σχολείο, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του μαθητικού πληθυσμού, το ύψος της μαθητικής διαρροής κλπ. Οι έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο του Προγράμματος  είχαν στόχο να καταγράψουν τα δεδομένα της μειονοτικής εκπαίδευσης και να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου πεδίου και τις τάσεις που διαγράφονται. Η έμφαση αρχικά δόθηκε στη διερεύνηση των παραγόντων (κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, πολιτικών) που επηρεάζουν τη στάση της Μειονότητας απέναντι στο σχολείο και τη φοίτηση των μουσουλμάνων μαθητών. Οι πιο πρόσφατες έρευνες εστιάζουν στις σημαντικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πεδίο της εκπαίδευσης.

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK