museduc banner

lexikogrtu

Πρόκειται για ελληνοτουρκικό λεξικό πολυμέσων με 6.000 λήμματα Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και συνοδεύει τη μέθοδο εκμάθησης της ελληνικής Ένας Ιππότης στο κάστρο των λέξεων/ Ένας Ιππότης στο κάστρο των γραμμάτων.
  Tο παιδικό λεξικό περιέχει σε κάθε λήμμα παραδείγματα διάφορων χρήσεων, με μετάφραση στην τουρκική, γραμματικές πληροφορίες, συλλαβισμό, εικόνες και εκφώνηση στην ελληνική. Στο σύστημα είναι ενσωματωμένος μορφολογικός αναλυτής. Έτσι κάθε τύπος αναγνωρίζεται ως προς τα γραμματικά του χαρακτηριστικά και συνδέεται με το αρχικό λήμμα (δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο μικρός χρήστης του λεξικού την ονομαστική του ενικού μιας λέξης ή το πρώτο πρόσωπο του ενεστώτα ενός ρήματος, μπορεί να πληκτρολογήσει τη γενική ή τον πληθυντικό ή τον αόριστο και θα συνδεθεί με τη λέξη που ψάχνει). Eπίσης, αν το παιδί πληκτρολογήσει μια λέξη λανθασμένα, η λέξη αυτόματα διορθώνεται ορθογραφικά.
Το λεξικό αναδιαμορφώθηκε και κυκλοφόρησε και σε εκτυπωμένη μορφή, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Tο λεξικό διανεμήθηκε στους μαθητές των τεσσάρων μεγαλύτερων τάξεων δημοτικού. 

Το λεξικό έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.


 http://www.ilsp.gr/ippotis/greekturkish.html

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK