museduc banner

Για τα μαθήματα υποστήριξης της ελληνομάθειας στα μαθηματικά, αξιοποιείται το εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικά σε περιβάλλον διαμορφωμένο για αυτόνομη μάθηση, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της αυτονομίας και της αυτοπεποίθησης του μαθητή στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καλλιεργώντας τη δυνατότητά του να κατανοεί οδηγίες γραμμένες στην ελληνική γλώσσα και να επιχειρηματολογεί, τεκμηριώνοντας τις ενέργειες και τις σκέψεις του με έγκυρους από μαθηματική άποψη τρόπους. Οι συστηματικές επιμορφωτικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, εστιάζουν στη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών για την επίλυση προβλημάτων, όψεις της διδακτικής πράξης που η σύγχρονη Διδακτική θεωρεί καθοριστικές για τη μάθηση. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τα μαθήματα έχουν εφοδιαστεί με κατάλληλο εποπτικό υλικό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων (κυβάκια αρίθμησης, πούλια, ζάρια, λογικά μπλοκ, κέρματα κ.ά).

ellino1

Το εκπαιδευτικό υλικό «Μαθηματικά σε περιβάλλον διαμορφωμένο για αυτόνομη μάθηση» είναι ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, του οποίου οι δραστηριότητες, ταξινομημένες σε επίπεδα δυσκολίας, καλύπτουν όλο το φάσμα των εννοιών και των διαδικασιών που προτείνεται στα αναλυτικά προγράμματα των μαθηματικών, από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου έως το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τις ανάγκες των μαθημάτων υποστήριξης της ελληνομάθειας στα δημοτικά σχολεία πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους συνεργάτες επιλογή δραστηριοτήτων που αντιστοιχεί σε διαπιστωμένες ανάγκες ενίσχυσης των συγκεκριμένων μαθητών και συντάχθηκε λεξιλόγιο βασικών μαθηματικών όρων.
Αντίστοιχα μαθήματα σχετικά με τα μαθηματικά πραγματοποιούνται και στα ΚΕΣΠΕΜ

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK