museduc banner

Εκδηλώσεις λήξης της σχολικής  χρονιάς 2012-13 στα κινητά ΚΕΣΠΕΜ

prosklisiΜε το τέλος των μαθημάτων θέλαμε να καλέσουμε  τους γονείς για να δουν τη δουλειά των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι εκπαιδευτικοί σε κάθε χωριό είχαν ετοιμάσει με τα παιδιά ένα ατομικό λεύκωμα στο οποίο υπήρχαν φωτογραφίες της ομάδας που συμμετείχε στα κινητά, φωτογραφίες  των ομαδικών δραστηριοτήτων και περιγραφή τους, καταγραφή των τίτλων των βιβλίων που κάθε παιδί διάβασε από την δανειστική βιβλιοθήκη των κινητών, και μια επιλογή από κάποια ατομικές εργασίες όπου φαινόταν η εξέλιξη της χρήσης των ελληνικών μέσα στη χρονιά. Σε κάθε χωριό δόθηκαν προκλήσεις και ορίστηκε η μέρα και η ώρα της συνάντησης.
Στόχος μας ήταν, όσοι γονείς έρθουν, να δουν τις δουλειές των παιδιών και να καταλάβουν την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθήσαμε για κάθε ομάδα ξεχωριστά.
Από τις 2 έως και τις 13 Ιουνίου, στα 45 χωριά που επισκέπτονταν τα κινητά ΚΕΣΠΕΜ ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: οι δεκατρείς εκπαιδευτικοί και οι πέντε οδηγοί - διαμεσολαβητές μαζί με τα 811 παιδιά, ξενάγησαν τους γονείς μέσω ενός power point στις δραστηριότητες της χρονιάς. Υπήρχε παντού μια μικρή έκθεση με τα συλλογικά έργα των παιδιών και μια παρουσίαση του «Σεβντά του Σεντουκιού», του βασικού ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιούμε στα κινητά. Οι γονείς χάρηκαν με την εξοικείωση των παιδιών τους με τις νέες τεχνολογίες, και καμάρωσαν με την πρόοδό τους στα ελληνικά. Κάθε παιδί μέσα σε χειροκροτήματα πήρε  το «πτυχίο» του και το αναμνηστικό του δώρο, και στη συνέχεια - όπου ήταν δυνατόν - γονείς και παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τα βαν.

mamades-van

sevdas

Σε πολλά σχολεία παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του πρωινού προγράμματος,  και στο Π. Εράσμιο η παρουσίαση της δουλειάς των κινητών ΚΕΣΠΕΜ, έγινε σε μία κοινή γιορτή με το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Στον Κέχρο (απομακρυσμένο ορεινό χωριό του Νομού Ροδόπης), η μικρή αυτή τελετή έγινε μαζί με την απονομή διπλωμάτων στις 17 μαμάδες που παρακολουθούσαν ύστερα από αίτημά τους, μαθήματα ελληνικών για ενήλικες την ίδια μέρα με τα παιδιά.

horiz

Τρία ορεινά απομακρυσμένα χωριά (Δρανιά και Χλόη του νομού Ροδόπης και Άνω Θέρμες του νομού Ξάνθης), συμμετείχαν στο διαγωνισμό των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο με θέμα την συνέχιση της ιστορίας της Μαίρης Πινέζας, ένα παραμύθι των Ε. Τρέσσου και Σ. Μητακίδου που ενθουσίασε τα παιδιά.
Παρακάτω - βλέπετε ενδεικτικά – τι έγραψαν τα ίδια τα παιδιά για τα μαθήματα στα κινητά ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ.

letters

Μέσα σε ένα τέτοιο εγκάρδιο και χαρούμενο κλίμα, εκπαιδευτικοί και παιδιά αποχαιρετίστηκαν, ενώ σε 24 χωριά, έδωσαν ραντεβού για τα θερινά μαθήματα, που ξεκινούν από τις 25 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, για να συνεχίσουν τα ταξίδια του σεβντά στη δημιουργία και τη γνώση.

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK