Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 53
museduc banner

Στη γιορτή λήξης των μαθημάτων στην Ξάνθη συνεργάστηκαν τα ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ Ξάνθης και Εχίνου, καθώς και η δράση ενίσχυσης της ελληνομάθειας του Προγράμματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Το πρόγραμμα ξεκίνησαν «τα προσχολάκια» μας με τις πολύ ζωντανές τους παρουσίες και τα χορευτικά τους και συνέχισαν οι πρώτες τάξεις του δημοτικού με αινίγματα και συμβουλές για υγιεινή διατροφή, με τραγούδια για το παζάρι αλλά και τα φρούτα και τα λαχανικά. Ακολούθησαν οι πιο μεγάλες τάξεις οι οποίες εμπνεύστηκαν από τα κείμενα του λογισμικού που χρησιμοποιούν, του «Σεβντά του σεντουκιού» και παρουσίασαν το θεατρικό ταξίδι με το Οριάν Εξπρές, το τηλεπαιχνίδι «τηλεσεντούκι», τραγούδησαν τραγούδια με το δάσκαλό τους στην κιθάρα, ενώ τα πιο μεγάλα παρουσίασαν «παγωμένες σκηνές» από την Οδύσσεια. Σε κάποια τμήματα συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί της γλώσσας με εκείνους των θετικών επιστημών κι έτσι προέκυψαν το «Παραμύθι με τον Πυθαγόρα» και το «Μια ιστορία με τα ετερώνυμα κλάσματα».
Στο τέλος της γιορτής παρουσίασαν τη δουλειά τους οι ομάδες επαγγελματικού προσανατολισμού των ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ, με ένα πολύ ευαίσθητο κείμενο. Ακολούθησε η περιγραφή του πρότζεκτ που οδήγησε στο περιοδικό «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ» και στο τέλος δόθηκαν διπλώματα σε όλες τις γυναίκες, κυρίως μητέρες των μαθητών μας, που παρακολούθησαν οι ίδιες τα μαθήματα ελληνικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι συγκινήσεις από τις εικόνες των μικρών παιδιών συμπληρώθηκαν με τις φιγούρες των συγκινημένων γυναικών που παραλάμβαναν περήφανες τα διπλώματά τους… Ούτε η βροχή που μας απειλούσε όλο το απόγευμα και άρχισε στο τέλος της γιορτής δεν κατάφερε να μειώσει την ικανοποίηση και τη χαρά όλων μας.


xanthi 2013


Παράλληλα λειτουργούσαν γωνιές-εργαστήρια με κατασκευές, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια και υλικό επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και παρασκευή γλυκών με πλήθος επισκεπτών, μικρών και μεγάλων.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

(επιστροφή στις εκδηλώσεις)

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK