Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 53
museduc banner

Εμείς είμαστε μέλη της ομάδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Ξάνθη. Συμμετέχουμε στα μαθήματα από πέρυσι και μας αρέσουν πολύ. Φέτος μέσω των μαθημάτων κάναμε πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Το ένα από αυτά ήταν και η ιδέα δημιουργίας ενός περιοδικού που θα εμπεριείχε συνεντεύξεις από διάφορους επαγγελματίες. Αυτό στην αρχή μας αναστάτωσε λίγο και είχαμε κάποιους ενδοιασμούς. Μετά από την παρότρυνση της εκπαιδευτικού μας που μας εξήγησε τους στόχους και τα οφέλη που θα είχαμε από αυτό, αποφασίσαμε να το κάνουμε. Πρώτο βήμα ήταν, να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο που θα κάλυπτε τις απορίες που έχουμε για ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Δεύτερο βήμα, ήταν να αποφασίσουμε ποιο επάγγελμα και ποιος χώρος θα ήταν ο ιδανικός για επίσκεψη.

Κάναμε αρκετές κουβέντες πάνω σε αυτό το θέμα και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε έναν παιδικό σταθμό και να γνωρίσουμε από κοντά το επάγγελμα ενός βρεφονηπιοκόμου. Αυτό βέβαια σχεδιάστηκε από την εκπαιδευτικό μας με τέτοιο τρόπο που δεν ήταν μόνο μια απλή  συνέντευξη. Στην αρχή ξεναγηθήκαμε στον χώρο, μάθαμε το καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων  και το διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών και μετά από την αναλυτική επεξήγηση της διευθύντριας του παιδικού, είχαμε την δυνατότητα παρατήρησης. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε την συνέντευξη που το σημαντικότερο πράγμα που μας έμεινε στο μυαλό ήταν, πως όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουμε στο μέλλον, θα πρέπει να το αγαπάμε για να φτάσουμε στην επιτυχία.

Αυτή η επίσκεψη μας έδωσε τη δυνατότητα αν και περιορισμένα, διότι ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος και μπορέσαμε να κάνουμε μια μόνο επίσκεψη, μας βοήθησε να δούμε κάποια πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Όλοι ευελπιστούμε πως μια μέρα θα τελειώσουμε μια σχολή και θα ασκήσουμε το επάγγελμα αυτό. Εάν όμως δεν πραγματοποιηθεί, ζούμε μια ματαίωση. Με αυτή την ωραία επίσκεψη που κάναμε είδαμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και καταλήξαμε πως όλα είναι πιθανά στη ζωή και πως δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την επιτυχία αλλά αρκετοί, αρκεί να έχουμε τη διάθεση και τη θέληση να τους βρούμε.

Μάθαμε πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω με την πρώτη δυσκολία, και σ’ αυτό η καλύτερη οδηγός μας ήταν η δασκάλα μας.  Διότι ήταν πάντα εκεί όποτε την χρειαζόμασταν.

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε περισσότερο, για να έχετε τη δυνατότητα να δείτε και τα άλλα ωραία πράγματα που έχουν κάνει και οι υπόλοιποι.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας σκέφτηκαν και μας στήριξαν σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε και προπάντων την εκπαιδευτικό μας την κ. Σεβάλ Οσμάν Ογλού.

(επιστροφή στις εκδηλώσεις)

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK