museduc banner

Ενισχυτικά μαθήματα 2017-2019

Μαθήματα 2018-2019
Μαθήματα διδακτικής στήριξης για 250 περίπου μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται φέτος στους νέους χώρους των ΚΕΣΠΕΜ στην Ξάνθη αλλά και στο Μειονοτικό Ιάσμου, στο Εσπερινό Λύκειο της Κομοτηνής, στο Γ΄ Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και στο Γυμνάσιο Σουφλίου. Οι μαθητές/τριες, μετά την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος, παρακολουθούν μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μαθηματικών και φυσικών επιστημών με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος. Παράλληλα τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες και ποικίλα δρώμενα που τα βοηθούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Μαθήματα 2017-2018
Μέχρι να λειτουργήσουν οι χώροι των ΚΕΣΠΕΜ τα μαθήματα διδακτικής στήριξης για 388 μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε 8 σχολεία των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, Γυμνάσια, Λύκεια ακόμη και Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία (2ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, Μ/κο Κενταύρου, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, Μ/κο Ιάσμου και Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σαπών). Οι μαθητές/τριες, μετά την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος, παρακολουθούν μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μαθηματικών και φυσικών επιστημών. Τα μαθήματα αυτά εκτός από τη στήριξη στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τα βοηθούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητά τους να ερευνούν και να ανακαλύπτουν μόνοι/ες τους, μέσα από κατάλληλες πηγές και με κατάλληλες μεθόδους.

deuterovathmia enisxitiki left  deuterovathmia enisxutiki right

Όλα σχεδόν τα μαθήματα επανασχεδιάζονται σε μια πιο παιγνιώδη μορφή, έτσι ώστε να είναι ελκυστικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες και να αντισταθμίζουν την κόπωση που συνοδεύει το τέλος της σχολικής μέρας. Ενδεικτικά, τα παιδιά του Γυμνασίου εξοικειώνονται με την τραγωδία της «Ελένης» με προβολή βίντεο, φτιάχνουν ομάδες εργασίας και παιχνίδια ερωτήσεων για την «Οδύσσεια», δημιουργούν σκίτσα και γράφουν ιστορίες για τα φαινόμενα της Φυσικής και αξιοποιούν το διαδίκτυο για την καλύτερη κατανόηση των φυσικών φαινομένων. Επιπλέον, παρακολουθούν ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση σε άλλες χώρες ως ερέθισμα για την παραγωγή γραπτού λόγου. Στόχος των μαθημάτων πέραν από τη στήριξη στις σχολικές υποχρεώσεις των μαθητών και των μαθητριών είναι να συμβάλουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και της ικανότητας να ερευνούν και να ανακαλύπτουν τη γνώση μέσα από τις κατάλληλες πηγές και τις
κατάλληλες μεθόδους.

Περισσότερα

Ενισχυτική διδασκαλία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (καλοκαίρι 2018)

Μαθήματα προετοιμασίας ταυτόχρονα με τις εξετάσεις Ιουνίου σχεδιάστηκαν για το Λύκειο. Με δεδομένο ότι οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων ολοκληρώθηκαν (α΄ εξεταστική) στις 12 Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα της β΄ εξεταστικής εκδόθηκαν στα τέλη Ιουνίου, μαθήματα, θεωρητικά (φιλολογικά) και θετικά (μαθηματικά, φυσική και χημεία) στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, προσφέρθηκαν στους μαθητές από την 1η έως την 11η Ιουνίου.
Τέσσερεις φιλόλογοι ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των μαθητών του Λυκείου (σε Ξάνθη και Ίασμο, σε Κομοτηνή και Σάπες) προσφέροντας επαναληπτικά μαθήματα σε Ιστορία, Λογοτεχνία, Γλώσσα, Έκθεση και Αρχαία. Ταυτόχρονα δύο μαθηματικοί και μία φυσικός παρέδωσαν Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, σε τμήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου στην Ξάνθη και της Α΄ Λυκείου στον Ίασμο. Η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε μεγάλη.

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK