museduc banner

Εγκαίνια των ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης και Κομοτηνής
Με τον πιο επίσημο τρόπο άνοιξαν τις πόρτες τους τα ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης και Κομοτηνής, την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 αντίστοιχα, στα εγκαίνια που διοργανώθηκαν για να υποδεχθούν εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και συνεργάτες του Προγράμματος. Τα εγκαίνια και στις δύο πόλεις πλαισιώθηκαν από συνέντευξη τύπου, όπου η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, Άννα Φραγκουδάκη, η Ειδική Σύμβουλος Θάλεια Δραγώνα και οι υπεύθυνοι δράσεων – με παράλληλη προβολή διαφανειών – μίλησαν για το έργο του Προγράμματος κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε και τους καλοκαιρινούς μήνες και παρουσίασαν τις δράσεις της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Μιας χρονιάς πλούσιας σε δραστηριότητες, τόσο στα δύο κεντρικά ΚΕΣΠΕΜ, όσο και στα Περιφερειακά που θα λειτουργήσουν σε Ροδόπη (Ίασμος, Οργάνη, Σάπες), Ξάνθη (Δροσερό, Εχίνος, Σέλερο) και Έβρο (Άβαντος). Στη συνέντευξη έγινε σαφές ότι οι δραστηριότητες του Προγράμματος έχουν επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και περιλαμβάνουν πλήθος εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δράσεων εντός και εκτός σχολείου. Τα Κινητά ΚΕΣΠΕΜ ξεκινούν ήδη από το Νοέμβριο το ταξίδι τους σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης.
Τη συνέντευξη τύπου σε Ξάνθη και Κομοτηνή κάλυψαν τα τοπικά ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ, άρθρα και δημοσιεύματα, ενώ η Άννα Φραγκουδάκη και η Θάλεια Δραγώνα παραχώρησαν συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια.

egainia komo

Μετά τη συνέντευξη, συντελεστές του Προγράμματος, δημοσιογράφοι, στελέχη της εκπαίδευσης, πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους των ΚΕΣΠΕΜ που είχαν γεμίσει ασφυκτικά. Μέσα σε μια γιορτινή και χαλαρή ατμόσφαιρα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ΚΕΣΠΕΜ και τους συνεργάτες τους και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον που προσφέρει μια στέγη μάθησης, δημιουργικότητας και κοινωνικότητας.

Τι είπε ο τύπος για τα εγκαίνια

ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ Ξάνθης: ένα έργο πνοής κόντρα στη μισαλλοδοξία (zougla.gr)
Συνέντευξη Α. Φραγκουδάκη - Θ. Δραγώνα (xanthipress.gr)
Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στην Ξάνθη (xanthipress.gr)
Σε νέα αφετηρία το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (paratiritis.gr)
Εγκαίνια με πολλές ελπίδες και πολλές προοπτικές paratiritis-news.gr)
Νέο σύγχρονο ΚΕΣΠΕΜ στην Ξάνθη (empros.xan.gr)
Εγκαίνια για το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στην Κομοτηνή (komotinipress.gr)
Έναρξη για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (eleftheriskepsii.blogspot.com)

Εγκαίνια του ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 στην περιοχή της οδού Άβαντος, το ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με στόχο να μεταφέρει τις δραστηριότητες του και στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου στηρίζοντας μαθητές προσχολικής αγωγής, δημοτικού και γυμνασίου.

Στο περιφερειακό ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης επί της οδού Άβαντος 120 θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις όμοιες με αυτές που αναπτύσσονται στα κεντρικά ΚΕΣΠΕΜ λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού της. Ταυτόχρονα το ΚΕΣΠΕΜ θα συμβάλει στην ενίσχυση και την υποστήριξη της παρέμβασης κοινωνικής εργασίας και συμβουλευτικής που πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα σε μαθητές και μαθήτριες και τις οικογένειές τους από άλλες δράσεις του Προγράμματος.

egainia alex

Στα εγκαίνια του ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης παρέστη και χαιρέτισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χάρη στην αποφασιστική συνέργεια του οποίου κατέστη δυνατή η έναρξη της λειτουργία του, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει το Κέντρο στην ομαλή κοινωνική ένταξη και την ενδυνάμωση της μαθησιακής διαδικασίας για εκατοντάδες παιδιά ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της Αλεξανδρούπολης που για πολλές δεκαετίες αντιμετώπισαν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού και την έλλειψη ίσων ευκαιριών για την πρόσβαση στην γνώση και την μόρφωση.

Παρούσα ήταν επίσης η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ελένη Τσιαούση, που από την πρώτη στιγμή στήριξε δυναμικά το εγχείρημα της ίδρυσης του ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, ενώ γραπτό χαιρετισμό, λόγω υποχρεώσεων της στην Αθήνα, απέστειλε και η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχου, όπως και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιώργος Κελεσίδης καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί- συνεργάτες του Προγράμματος που αναμένεται να θέσουν σε κίνηση την νέα δομή στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά τους τόσο η επιστημονική υπεύθυνη του Έργου, κ. Άννα Φραγκουδάκη όσο και η ειδική επιστημονική σύμβουλος, κ. Θάλεια Δραγώνα, εξήραν την συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τόνισαν ότι με το ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, το Πρόγραμμα, διανύοντας την τέταρτη και τελευταία φάση του στην Θράκη, επιδιώκει να εξαπλώσει τις δράσεις του και τη θετική κοινωνική τους συνεισφορά σε περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες δεν είχε παρέμβει μέχρι σήμερα.

Τι είπε ο τύπος για τα εγκαίνια

www.thrakinet.tv : Κοινωνικοποίηση των μουσουλμανοπαίδων

didymoteicho.net: Κέντρο Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στην Αλεξανδρούπολη

www.seleo.gr : Κέντρο Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανο-παίδων στην Αλεξανδρούπολη

www.kathimerini.gr: Κέντρο Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλ-μανοπαίδων στην Αλεξανδρούπολη

www.paratiritis-news.gr : Ροδόπη και Ξάνθη αγκάλιασαν τα Κέντρα Στήριξης του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων

www.eleftherovima.gr : Δυναμικά συνεχίζουν τα ΚΕΣΠΕΜ   

www.faros24.gr : Άβαντος 120- Εδώ τα μουσουλμανόπαιδα της Αλεξανδρούπολης θα επιμορφωθούν

Εφημερίδα Gündem, 20.1.2012: Εγκαινιάστηκε το ΚΕΣΠΕΜ και στην Αλεξανδρούπολη

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους

ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Η πράξη «Ένταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης» στις 16/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2019
Επιστημονική υπεύθυνη της πράξης είναι η Kαθηγήτρια του ΕΚΠΑ Θάλεια Δραγώνα

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK