Page 33 - Binder1

Basic HTML Version

32
//
το δικό μας παζλ
ΤΟ ΜΕ...ΝΟΥ ΜΑΣ!
Σβίβανσε
(παραδοσιακό γλυκό)
Ζυµώνουµε 1 ποτήρι αλεύρι µε 1 κουταλάκι λάδι. Το χωρίζουµε σε δυο κοµµάτια και µετά τα ανοίγουµε µε τον πλά-
στη να γίνουν τα φύλλα λεπτά. Περίπου πέντε-έξι φύλλα να έχει το ταψί. Αλείφουµε το ταψί. Τα φύλλα τα µαζεύουµε
και τα κόβουµε σε µικρά κοµµάτια. Τα στρώνουµε στο ταψί και τα ψήνουµε µέχρι να κοκκινίσουν. Βράζουµε σιρόπι
(4 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη και µισό λεµόνι) και το ρίχνουµε από πάνω. Λίγο να κρυώσει το σιρόπι.
(ΕΝ2_ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ)
(ΕΝ5_ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
(ΕΝ4_ΚΟΜΟΤΗΝΗ)